הבלוג של מכון גנזים – אגודת הסופרים

ראשי » כללי » מי יודע מה ההבדל בין הצבי ובין האייל?

מי יודע מה ההבדל בין הצבי ובין האייל?

הכניסו את כתובת הדוא"ל שלכם, כדי לעקוב אחרי הבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות במייל.

הצטרפו ל 155 מנויים נוספים

סטטיסטיקה

  • 56,542 צפיות
Follow הבלוג של מכון גנזים – אגודת הסופרים on WordPress.com

סטטיסטיקה

  • 56,542 צפיות
Follow הבלוג של מכון גנזים – אגודת הסופרים on WordPress.com

השבוע ימלאו 104 שנה להולדתו של "מר טבע ואהבת הארץ" – עזריה אלון. דומה שאין צורך להציג את פועלו של עזריה אלון, שנולד ב-15 בנובמבר 1918 באוקראינה ועלה לארץ ישראל עם משפחתו ב-1925. את כל חייו הקדיש לטבע ולאהבת הארץ והיה בין מקימיה של החברה להגנת הטבע.

לא רק חובבי טבע הכירו בגדולתו, גם משוררינו וסופרינו שהתלבטו לא אחת איך קוראים לבעל חיים זה או אחר. לזכרו נעלה מארכיון גנזים – אגודת הסופרים מכתב תשובה ששלח ליונתן רטוש. גם רטוש, מומחה ובקיא בלשון, ידע למי לפנות ברגע של ספק.

"ליונתן רטוש שלום, התואר 'אף האילה" לקוח מכתובת בקברו של הקצין המצרי אוני (וני), מימי פפי ה-1, ופרטים על כך מצאתי בספרו של יוחנן אהרוני 'ארץ ישראל בתקופה המקרא', עמ' 17 ועמ' 119. אהרוני סבור שהכוונה היא לכרמל, על סמך ניתוח גיאוגרפי. אשר לקביעת זיהויים הנכון של צבי ואייל, הרי עלי מקובל צבי – Gazell ואייל – Cervus כאמיתות שאין שואלים עליהן אבל מכיוון ששאלת – יש תשובה בכרך החדש (כרך ו') של האנציקלופדיה המקראית, בערך 'צבי', ואני מקווה כי תמצא שם תשובה לספקותייך. בברכה, עזריה אלון".


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: